Alkmaar Diamantweg

Aanleiding van het project
Uit weginspecties en gedetailleerd verhardingsonderzoek blijkt dat de Diamantweg grotendeels aan vervanging toe is. Dit is onder andere goed zichtbaar door de rafeling, ernstige spoorvorming en scheuren over grote lengtes in het wegdek. Om verdere achteruitgang te voorkomen en de veiligheid en bereikbaarheid in de toekomst te borgen is reconstructie noodzakelijk. De Diamantweg wordt voor een deel ook klimaatbestendiger. De afwatering van de weg zal tussen de Ivoorstraat en Topaasstraat voortaan via de berm verlopen. Regenwater komt zo eerst in de berm waar het kan infiltreren. Waar mogelijk worden de vluchtheuvels in gras uitgevoerd.

Werkzaamheden
Het werk bestaat met name uit asfalteringswerkzaamheden. Naar verwachting kan de weg daarna weer minstens 20 jaar mee. Binnen het werk worden, waar nodig, ook plaatselijk rioolreparaties uitgevoerd. Ook wordt de faunatunnel tussen de Robijnstraat en Jadestraat vernieuwd.

Planning
De Diamantweg wordt door samenwerkingsverband Schot, Min en GP Groot (SMG) gereconstrueerd in 3 fases. De werkzaamheden zijn maandag 18 mei gestart. Op donderdag 24 september zijn de werkzaamheden afgerond. Wethouder Robert te Beest verzorgde tijdens zijn eerste publieke moment de officiële heropening van de Diamantweg.

Communicatie
De aanliggende bedrijven worden tijdens de werkzaamheden persoonlijk en direct op de hoogte gehouden. De aangekondigde informatiebijeenkomst voor omliggende bedrijven gaat door de huidige Coronamaatregelen niet door. Voor alle omliggende bedrijven en overige belanghebbenden is de BouwApp beschikbaar. 

Zie ook  https://www.schot-infra.nl/groot-onderhoud-diamantweg-te-alkmaar/

 

 

< Terug naar overzicht