Vertaal duurzaamheidsambities praktisch in concrete project resultaten PAO-Cursus 25 en 26 november

17 maart 2020

Duurzaamheid, circulaire economie, maatschappelijk verantwoord ondernemen. Begrippen waar je niet meer omheen komt. Maar hoe geef je hier concreet invulling aan in je projecten en contracten? Dat leer je tijdens de cursus Duurzaam GWW. Deze procesaanpak leert je vanuit een omgeving naar het project kijken en forse ambities van de organisatie te vertalen naar concrete projectambities, met een focus op gericht maximaal resultaat. 

Je maakt kennis met de Aanpak Duurzaam GWW, je leert praktisch met de aanpak en de methodieken te spelen en de effecten van acties te onderkennen. Je ervaart hoe het eenvoudig kan bijdragen aan projecten die duurzamer zijn zonder dat het veel extra inspanning vergt, behalve breder kijken en tegelijkertijd focus aanbrengen. 

De vernieuwde cursus wordt gegeven door de mede-ontwikkelaars van de Aanpak Duurzaam GWW die het al sinds 2000 dagelijks toepassen in projecten. Daardoor leer je meer over de gedachte achter de Aanpak Duurzaam GWW en komen er veel praktijkvoorbeelden aan de orde. Om te zorgen dat duurzaamheid een integraal onderdeel wordt van de gehele bouwketen hebben PAO Techniek en Management, Building Changes en Megaborn de handen ineengeslagen bij de Aanpak Duurzaam GWW.

Slimmer, sneller en effectiever duurzame resultaten

Na het volgen van de cursus kan je een concrete projectinkadering geven om zo slimmer, sneller en effectiever te komen tot duurzame resultaten, voor nu en in de toekomst.

  • De opdrachtgever leert hoe ambities, eisen en gunningcriteria logisch en effectief kunnen worden bepaald.
  • De opdrachtnemer leert hoe hij ambities en kansen kan beïnvloeden en hoe hij daar concreet invulling aan kan geven in het ontwerp en de uitvoering.
  • Beide partijen leren hoe ze ambities vast kunnen houden tijdens de realisatie en de (systeemgerichte) kwaliteitsbewaking en hoe ze stakeholders betrokken kunnen houden.

De cursus is bedoeld voor

  • Publieke opdrachtgevers in de GWW: beleid en projectinitiatief, organisatie, projectvoorbereiding, projectbegeleiding.
  • Adviseurs van de ingenieurs- en adviesbureaus: ontwerp en advisering, contractvoorbereiding
  • Bouwbedrijven: de zelf ontwerpende en uitvoerende opdrachtnemers, evenals aannemers die deze aspecten uitbesteden.
Cursusleider(s): Dhr. Ir. N.A. Van Amstel (Megaborn Traffic Development BV), Dhr. J.G.R. van den Berg BA (Building Changes)
Cursusdata: 25 en 26 november 2020
Dagindeling: Dagprogramma
Locatie: Gouda
Gemakkelijk te bereiken met auto en openbaar vervoer. Een uitrijkaart is inbegrepen.
Prijs:

€ 995,00 excl. btw
Prijs is inclusief parkeren, catering en lunch.

Opgeven:  paotm.nl/nl/cursus/duurzaamgww/

< Terug naar overzicht