Minister van Nieuwenhuizen opent Gebiedsportaal klimaatadaptatie

4 december 2020

Minister van Infrastructuur & Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, opende op donderdag 26 november digitaal het Gebiedsportaal klimaatadaptatie, waarmee MKB INFRA een digitale ontsluiting van innovatieve producten en nieuwe processen op het terrein van klimaatadaptatie lanceert. 

Bekijk hier het filmpje:


MKB-Infra, dé vereniging van MKB-bedrijven in de infrasector (de grond-, water- en wegenbouw), heeft de ambitie om kennis over klimaatadaptieve producten en werkwijzen op een laagdrempelige manier aan haar leden beschikbaar te stellen. Op deze manier wordt het voor de leden mogelijk om slim te werken aan klimaatbestendige verbetering van de buitenruimte en hun kennis daarover te delen met hun opdrachtgevers.

MKB-Infra heeft Gebiedsmanagers gevraagd een database in te richten om (bekende en minder bekende, innovatieve) klimaatadaptieve toepassingen overzichtelijk weer te geven op een interactieve kaart van Nederland. Buiten Ruimte heeft zich bij dit project aangesloten en meegedacht. Het project sluit aan bij het thema Klimaatwerk in Uitvoering.

Het digitale Gebiedsportaal Klimaatadaptatie geeft een weergave van innovatieve producten en nieuwe processen en de toepassing daarvan.  

Ga naar het digitale Gebiedsportaal Klimaatadaptatie.

Zie hier het resultaat:
gebiedsportaal

< Terug naar overzicht