Nieuwe innovatie Van Dijk Maasland: aanrijdbeveiliging met de RoBlock

29 maart 2021

Van Dijk Maasland heeft een nieuwe innovatie ontwikkeld: de RoBlock. De RoBlock is een draaibaar object, dat dient als beveiliging tegen aanrijding. Het object is een betonnen bloembak, bank of kunstwerk van minimaal 3 ton kg. De RoBlock draait weg wanneer de straat open moet zijn. Het object vervangt op deze manier de poller, de paal die uit het wegdek omhoog kan komen om een straat af te sluiten. Het gebruik van de betonnen bloembak resulteert in een groenere buitenruimte.

De RoBlock kan in kleur en de vorm afgestemd worden op de rest van het straatbeeld. Dit maakt dat de aanrijdbeveiliging een passend onderdeel van het geheel wordt.

Hoe werkt de RoBlock?
In de ondergrondse betonnen fundering zit een draaischijf en elektromotor verwerkt. De bediening werkt via een kentekenherkenning, app of een afstandsbediening. Wanneer er iets of iemand binnen de draaicirkel bevindt, zorgt een radar ervoor dat de RoBlock stopt met draaien.

Volgens Piet van Dijk, innovatie-expert bij Van Dijk Maasland, is de RoBlock een goede en mooie oplossing voor het beveiligen van personen en gebouwen tegen aanrijden of doorrijden.

Niet de eerste innovatie
De RoBlock is niet de eerste innovatie van Van Dijk Maasland. Eerder zijn zij met een innovatie voor het duurzaam vernieuwen van kademuren geselecteerd als innovatiepartner van gemeente Amsterdam. Van Dijk Maasland is onderdeel van het consortium Kade 2.020. Ook hebben zij met de RoBlock deelgenomen aan de InfraTech innovatieprijs 2021.

Van Dijk Maasland B.V.
www.vandijkmaasland.nl

< Terug naar overzicht