Hoe kunnen we onze daken en openbare ruimte multifunctioneel inzetten bij een veranderend klimaat?

6 augustus 2020

In een omgeving met weinig ruimte is het belangrijk om op de juiste manier gebruik te maken van de ruimte die er wel is. Met het oog op aankomende droogte en wateroverlast vanwege het veranderend klimaat, is het noodzakelijk om te letten op de infiltratievoorzieningen bij herinrichting van de stad.

Als daken en andere openbare ruimte ingericht worden als waterberging zal er meer verdampen en wordt het daardoor minder droog en heet in de stad. Om dit in de toekomst te kunnen bewerkstellingen, worden er verschillende onderzoeken gedaan door de onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam en de gemeente. In het artikel van het NRC van 14 juli 2020 wordt meer verteld over deze interessante proeven. Lees meer hierover op: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/07/14/het-dak-weet-of-er-een-bui-komt-a4005921

Op www.multifunctioneledaken.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden bij de inrichting van daken. Hier worden verschillende type functies besproken en meerdere voorbeelden gegeven van multifunctionele daken. Daken bieden allerlei kansen voor gebruik.

 

 

< Terug naar overzicht