De voordelen van BRL 9334 Straatwerk

14 juli 2020

Verschillende gemeenten hebben de BRL 9334 al opgenomen of hebben het op de planning staan om dit te gaan doen. De BRL 9334 is een beoordelingsrichtlijn van KOMO met als doel de kwaliteit van het straatwerk te verbeteren. Het is ontwikkeld op initiatief van Vereniging Modern Straatwerk (VMS). Bestratingsbedrijven kunnen zich laten certificeren en hiermee aantonen dat ze kwaliteit leveren, werken met goede vaklieden, aandacht hebben voor de arbeidsomstandigheden en respect hebben voor de omgeving.

Maar wat voor voordelen biedt BRL 9334 voor opdrachtnemers en opdrachtgevers?

Opdrachtnemers maken met hun certificaat de kwaliteit van hun straatwerk zichtbaar. BRL 9334 kan gezien worden als een keurmerk, wat je graag laat zien als opdrachtnemer. Certificaathouders hebben daarmee een voorsprong op niet-certificaathouders.

Voor opdrachtgevers kan BRL 9334 gebruikt worden bij het selecteren van het juiste bestratingsbedrijf. De opdrachtgever kan ervanuit gaan dat de stratenmaker zich aan verschillende eisen en goede arbeidsomstandigheden voldoet. Daarnaast wordt de kwaliteit en duurzaamheid bevordert, waar beide partijen uiteindelijk profijt van hebben.

Het loont dus om je als stratenmaker te verdiepen in de BRL 9334 en deze aan te vragen. Voor meer informatie hierover, neem contact met ons op.

Wij zitten als Building Changes in het College van deskundigen Openbare Ruimte Straatwerk van SKG-IKOB voor de BRL 9334 en werken gezamenlijk met opdrachtgevers, opdrachtnemers en leveranciers aan deze beoordelingsrichtlijn voor de infrasector.

 

< Terug naar overzicht