De CoolKit: Toolkit voor ontwerpers van de buitenruimte

11 juni 2020

De CoolKit: Toolkit voor ontwerpers van de buitenruimte
Het onderzoeksteam heeft, in samenwerking met KuiperCompagnons, het onderzoek De Hittebestendige stad vertaald in een CoolKit. Deze is speciaal ontwikkeld voor ontwerpers van de ruimtelijke omgeving.

De CoolKit is bedoeld om de belangrijkste handvatten voor het ontwerp van een hittebestendige stad aan te reiken en te visualiseren, zodat ze één op één kunnen worden toegepast in de dagelijkse praktijk.

De CoolKit geeft stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en projectontwikkelaars enerzijds informatie over de oorzaken van hittestress en biedt anderszijds bruikbare ontwerprichtlijnen voor de herontwikkeling van buurten en straten in de stad. De richtlijnen geven daarbij voldoende vrijheid om eigen invulling te geven aan het daadwerkelijke ontwerp, gericht op de specifieke lokale situatie van de buurt of straat.

Download de CoolKit hier: Hogeschool van Amsterdam en KuiperCompagnons (2020) De hittebestendige stad: COOLKIT, Toolkit voor ontwerpers van de buitenruimte.

Lees hier meer over de publicatie De Hittebestendige Stad.

Het onderzoeksconsortium
De Hogeschool van Amsterdam,Hanzehogeschool Groningen, Wageningen Environmental Research(WENR) en Tauw vormen het consortium De Hittebestendige Stad met tien gemeenten en twee gemeentelijke samenwerkingsverbanden (RIVUS en BUCH) en Buitenruimte.info (MKB-Infra, Building Changes).

< Terug naar overzicht