Climatecafe livinglab, 3 september 2019

21 augustus 2019

De week van 3 september staat in het kader van klimaatadaptatie in Rotterdam. Meer dan 200 studenten van diverse hogescholen gaan onder begeleiding van het bedrijfsleven en publieke partijen in regio aan de slag in een zogenoemd Global Climatecafe. Climatecafe is een methode die wereldwijd gebruikt met steun van het Global Center on Adaptation. Klimaatadaptatie wordt concreet gemaakt. Door middel van metingen wordt onderzocht hoe klimaatinnovaties in de praktijk werken. Hierdoor ontstaat praktijkkennis over hoe steden en burgers zich kunnen aanpassen aan klimaatverandering. Climatecafe Rotterdam 2019 richt zich op metingen naar wateroverlast, droogte, hitte, bewonersparticipatie en afval problematiek. Het doel: implementatie van klimaatadaptatie versnellen en ‘professionals, studenten en bewoners’

U kunt mee doen

Onderdeel van het programma is een LivingLab sessie waarin we jouw mening willen horen. Vanuit het lectorenplatform voor praktijkgericht onderzoek zijn we geinteresseerd in een leefbare en toekomstbestendige urbane delta en stellen we de volgende vragen:

“Waar moet onderzoek in de toekomst zich op richten? Welke vraagstukken zijn belangrijk? Wat speelt er in diverse gebieden? En als belangrijkste vraag: Waar willen we heen in de toekomst?” We sluiten af met concrete plannen voor 2019-2020.

Dit wordt besproken tijdens een interactieve borrel met diner op dinsdagmiddag 3 september van 16.00 tot 19.00 uur.

Aanmelden kan via: https://www.deltaplatform.nl/nl/climatecafe-livinglab-3-september-2019

< Terug naar overzicht